Wie zijn wij?

Empathys is opgezet door Marian Plat en Melany Molenaar-Stroek. Empathys staat voor verbinding en vertrouwen. Vanuit Empathys organiseren wij trainingen voor kinderen (sova-breintraining), professionals en ouders.

Onze oudercursus ‘Leer het gedrag van je kind beter te begrijpen en lezen’ organiseren wij meerdere keren per jaar. Wij zullen nog meer cursussen ontwikkelen. Samen hebben wij ook een therapeutisch prentenboek geschreven en ontwikkelen we spelmateriaal.

Marian Plat is specialist hoogbegaafdheid, psychomotorisch remedial teacher en reflexintegratie behandelaar. Melany Molenaar-Stroek werkt als kinder- en jeugdtherapeut en begeleid kinderen met gedrag- en sociale emotionele problemen. Wij versterken elkaar tijdens trainingen en cursussen, omdat we allebei onze eigen expertise hebben,  maar het delen van onze kennis en ervaringen zorgt ervoor dat we vanuit verschillende brillen naar kinderen kunnen kijken, en elkaar heel mooi aanvullen. Zowel sociaal- emotioneel, lichaamsgericht en cognitief versterken we elkaar. 

Met behulp van het therapeutisch prentenboek “Samen naar de finish” kun je als ouder of professional het kind helpen zijn of haar binnenwereld onder woorden te brengen, zodat ze zichzelf beter leren kennen. Als ouder of professional krijg je inzicht over de binnenwereld van het kind.  Wat gaat er in het kind om en waar loopt het kind tegenaan? In het boek zitten allerlei thema’s verwerkt. Thema’s zoals: mindset, talenten en kwaliteiten, winnen en verliezen, omgaan met teleurstellingen en emotieregulatie. Bestel het hier!

 

2014

Slimvaardig opgericht

Marian Plat richt haar bedrijf SlimVaardig op voor het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, ouders en leerkrachten.

2015

Kinderpraktijk Melany opgericht

Melany Molenaar-Stroek richt haar bedrijf Kinderpraktijk Melany op voor het therapeutisch begeleiden van kinderen en jongeren.

2016

Eerste boek uitgebracht

Marian geeft haar eerste boek uit “Eerste hulp bij hoogbegaafdheid”, een praktisch handboek voor het begeleiden van hoogbegaafde kinderen.

2017

Marian start reflexintegratie

Marian richt zich naast het begeleiden van hoogbegaafde kinderen op motorisch remedial teaching en relfexintegratie om naast de cognitieve begeleiding ook kinderen en volwassenen lichaamsgericht te helpen.

2019

Eerste ontmoeting

Melany en Marian komen in contact met elkaar vanwege hun wederzijdse passie in het begeleiden van kinderen. Het idee van een gezamenlijk prentenboek is geboren.

2019

Melany en Marian Starten Samenwerking

Melany en Marian starten met het geven van sova- en breintrainingen. Een unieke training die het aanleren van sociale vaardigheden combineert met breinoefeningen.

2020

Samen naar de Finish wordt gestart

Melany en Marian beginnen met het uitwerken van hun ideeën voor hun gezamenlijke prentenboek.

2021

Illustrators zijn gevonden

Melany en Marian komen in contact met illustrators Jill Beers en Joey Duin die het prentenboek hebben voorzien van prachtige illustraties.

2022

Boekuitgave

Het prentenboek “Samen naar de Finish” wordt uitgebracht.

 

 

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren!