Marian Plat

Mijn naam is Marian Plat. Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons van 18 en 15 en een dochter van 13. Naast specialist hoogbegaafdheid ben ik psychomotorisch remedial teacher en reflexintegratie behandelaar. Ik begeleid scholen met diverse hulpvragen over hoogbegaafdheid.

Tevens werk ik op scholen met kleine groepjes om kinderen te begeleiden met een groei mindset, executieve functies en het leren leren. In mijn praktijk (www.slimvaardig.nl) werk ik individueel met kinderen en volwassenen. De hulpvragen die ik krijg zijn verschillend, o.a. concentratieproblemen, faalangst, emotieregulatie, trauma, stress, angsten e.d. Hiervoor zet ik naast coaching de lichaamsgerichte behandeling reflexintegratie in.

Tijdens mijn opleiding Zelfstandig Talentbegeleider bij Novilo schreef ik het boek “Eerste hulp bij hoogbegaafdheid”, een praktisch handboek voor ouders een leerkrachten om meer handvaten te krijgen om hoogbegaafde kinderen te begeleiden. Mijn specialisme is dubbel bijzondere kinderen: hoogbegaafdheid in combinatie met ASS, AD(H)D, dyslexie of kenmerken hiervan.

Toen ik na mijn MRT opleiding in aanraking kwam met de reflexintegratie opleiding van Mastugova vielen er veel puzzelstukjes op zijn plek. Het niet goed doorlopen van motorische fases en primaire reflexen die niet goed zijn geÏntegreerd kunnen zoveel uitdagingen veroorzaken bij kinderen en volwassenen. Het mooie van deze methode is dat we aan de basis werken waardoor hogere vaardigheden, zoals gedrag, leren en bewegen verder kunnen ontwikkelen. Er kan al gestart worden met reflexintegratie vanaf de geboorte en is voor elke leeftijd waardoor ik nu naast kinderen ook veel volwassenen mag behandelen in mijn praktijk. Ik ben nog elke keer verbaasd over de mooie resultaten die we samen behalen.

Marian Plat

Probeer achter het gedrag van je kind te kijken.
Ongewenst, uitdagend of negatief gedrag is een schreeuw om aandacht.

Marian Plat
Samen naar de finish

Samen naar de Finish

Een therapeutisch prentenboek om samen met kinderen hun emoties, kwaliteiten en valkuilen te ontdekken.

Lees meer

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren!